Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ποδηλατόδρομοι, όχι πάρκινγκ!


Την Πέμπτη το πρωί, οργανώθηκε μια έκτακτη δράση των Καντουνίστας. Σκοπός της ήταν να "υπενθυμίσουμε" στους κυκλοφορούντες στην πόλη, ότι υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και ότι προορίζονται για να κυκλοφορούν ποδήλατα και όχι να παρκάρουν αυτοκίνητα. Εξοπλισμένοι με εικονικές κλήσεις, διάφορες αφίσες με συνθήματα και ποδηλατικά σύμβολα, και μια ντουντούκα με σειρήνα, συναντηθήκαμε στο Σαρόκο. Είχαμε αποφασίσει να προβούμε σε αυτή τη δράση, καθημερινή και ώρα αιχμής, γιαυτό και η συμμετοχή ήταν λίγο πρόβλημα για αρκετούς. Παρόλα αυτά ήμασταν αρκετοί και ήμασταν αποτελεσματικοί!!

Στο ξεκίνημα κοντά στο παλιό νοσοκομείο...
Ένα από τα πολύ προβληματικά σημεία κοντά στην Πλατυτέρα

Ξεκινήσαμε από το Σαρόκο και κατεβήκαμε την Πολυχρονίου Κωνσταντά, από όπου καταλήξμαε λιμάνι. Όπου υπήρχε αυτοκίνητο σταθμευμένο σε ποδηλατόδρομο, του βάζαμε η του δίναμε μια εικονική κλήση. Βέβαια στην περίπτωση που ο οδηγός ήταν μέσα απλά περιμέναμε μέχρι να μετακινήσει το όχημα του! Στις άλλες περιπτώσεις περιμέναμε λίγο και μετά συνεχίζαμε παρακάτω.

Από το λιμάνι ακολουθήσαμε τον ποδηλατόδρομο πίσω από το ΙΚΑ, και ανεβήκαμε από Ιωάννου Θεοτόκη.

Πίσω από το ΙΚΑ. Όλοι έκτακτες περιπτώσεις φορτοεκφόρτωσης?
Η κατάσταση εκεί ήταν επίσης δύσκολη. Πολλά αυτοκίνητα... Κάναμε ένα μικρό διάλειμμα και συνεχίσαμε τη δράση μας με κατεύθυνση την Νομαρχία. Ως τώρα είχαμε εισπράξει αρκετή γκρίνια αλλά και πολλά μπράβο!


 
Γυρίσαμε λίγο ακόμα μες την πόλη και ξανακατεβήκαμε στο λιμάνι ανάποδα από τη προηγούμενη διαδρομή μας.

Ανεβαίνοντας πια από Πολυχρονίου Κωνσταντά προς νοσοκομείο βρήκαμε ένα τζιπάκι στο οποίο είχαμε αφήσει  "κλήση" από πριν...Δεν είχε μετακινηθεί ακόμη, σχεδόν 2 ώρες αργότερα. Περιμέναμε μήπως εμφανιστεί αλλά μάταια. Συνεχίσαμε και στρίψαμε προς Ψυχιατρείο. Εκεί η κατάσταση ήταν πραγμάτι για το ψυχιατρείο... Τα αυτοκίνητα στον ποδηλατόδρομο το ένα δίπλα στο άλλο... Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό. Πιθανόν έχει κάτι να κάνει με τα μπαρ, καφετέριες και τις λέσχες που είναι μαζεμένα εκεί...



Αφού βγήκαμε λοιπόν στην Μεθοδίου και ανεβήκαμε Σαρόκο, κάτσαμε να πιούμε ένα καφεδάκι αποχαιρετιστήριο...

Οι αντιδράσεις ήταν γενικώς καλές. Αρκετός κόσμος ήθελε να μάθει περισσότερα για το τι κάνουμε και στη μοναδική περίπτωση όπου ακούσαμε άσχημες κουβέντες, αμέσως κάποιοι πετάχτηκαν να πουν ότι καλά κάνουμε. Υπάρχει ελπίδα!

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης της ομάδας θα θέλαμε να ζητήσουμε από όσους ενδιαφέρονται να γίνουν πιο ενεργά μέλη της ομάδας να μας στείλουν ένα mail στο kantounistas@gmail.com με το όνοματεπώνυμο σας, το mail σας, την περιοχή που κατοικείτε, και αν έχετε κάποιο ιδιαίτερο τάλεντο, ικανότητα η κατέχετε κάποιο εξοπλισμό η όχημα το οποίο θα μπορούσε να φανεί πιθανώς χρήσιμο σε μελλοντικές δράσεις.

Περιμένουμε νέα σας!!