Κυριακή 22 Μαΐου 2011

(δια)graffiti > Ασπρη Πέτρα Ξέξασπρη



Οι επόμενες δράσεις μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσες γιατί υπήρξαν αντιδράσεις απο παιδιά που ασχολούνται με το Γκράφιτι και παρεξήγησαν το τίτλο (δια)graffiti.


Η δράση μας είχε σαν σκοπό να καθαρίσουμε διάφορα κακόγουστα σπρέι που είχαν ψεκαστεί πάνω σε μνημεία της πόλης μας και που ενώ μπαίναμε στην Μ.Εβδομάδα κανείς δεν είχε κάνει κάτι για να τα καθαρίσει.




Απο την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε διαμαρτυρίες στο FB απο τα παιδιά τα οποία το πήραν προσωπικά το θέμα και παρόλο που προσπαθούσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν τι θέλαμε να κάνουμε ,αυτά σαν να μην ήθελαν να ακούσουν.


Η ελευθερία του καθενός είναι σημαντική και απαραίτητη σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία αλλά αυτό μέχρι του σημείου που δεν ενοχλεί τους άλλους και το γεγονός όπου το Γκράφιτι είναι τέχνη δεν σημαίνει ότι όποιος ψεκάζει είναι και καλλιτέχνης. 






Βέβαια αυτό το ζήτημα λύθηκε με την βοήθεια του καιρού και αφού την ημέρα της δράσης μας έβρεχε αποφασίσαμε να  την μεταφέρουμε για Μ.Τετάρτη.






Την ημέρα της δράσης έκπληκτοι είδαμε αρκετό κόσμο που είχε ήδη αρχίσει το καθάρισμα απο το πρωί και ήταν αρκετοί απο αυτούς απο μια άλλη ομάδα με το όνομα Πολιτών Εξουσία.




Το θέμα ήταν πολύ όμορφο όταν έβλεπε κάποιος να λειτουργούν αυτοί οι εθελοντές με πάθος και ανάγκη να προσφέρουν στο σύνολο και που το έκαναν τόσο οργανωμένα λες και αυτή ήταν η δουλειά τους.






Μετά απο τρεις περίπου ώρες η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική και η φωτογραφική αποτύπωση του Μάρκου και του Γιένς καθώς και το βίντεο του φίλου μας ου Γιάννη το αποδεικνύουν περίτρανα.