Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Hola!!!( γειάσου στα Ισπανικά ) Γαρίτσα.

Το Άλσος της Γαρίτσας ήταν από ανέκαθεν σημαντικό για την πόλη της Κέρκυρας και φυσικά για τους κατοίκους της,που δυστυχώς για πολλά χρόνια παραμελημένο προσπαθεί να δώσει ότι ακόμα μπορεί από μόνο του ,σε αντίθεση με όλη την κακοποίηση που καθημερινά δέχεται.
Χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις !

Οι Kantounistas φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην το συμπεριλάβουν στις δράσεις τους έτσι
μετά από αρκετές συνεννοήσεις και προγραμματισμό αποφασίστηκε ένα απόγευμα Σαββάτου να κάνουμε κάποια" πραγματάκια " που θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να αφυπνίσουν αρχικά τους γείτονές του αλλά και όλους όσους θα έπρεπε.

Τι θα κάναμε?
Kantounistas,Ελπίδα,Χρώμα.
Τα βοτσαλάκια είχαν την τιμητική τους.
Πράξεις και όχι λόγια .

Τα παγκάκια παίρνουν το τελικό τους χρώμα από τους
ειδικούς!!!
Η τσουλήθρα μετά απο την εικαστική παρέμβαση των Kantounistas.


Μάζεμα σκουπιδιών, Βάψιμο σε μερικά παιχνίδια στην Παιδική Χαρά , Καθάρισμα και χαρούμενο Βάψιμο σε μια λιμνούλα παρατημένη και χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης,Ενημέρωση των περαστικών ,Φύτεμα λουλουδιών περιμετρικά από κάποια δέντρα καθώς και μέσα σε κουφάλες από κομμένα δέντρα,και τέλος μετατροπή κάποιων βάσεων Παγκακιών από μπλόκια τσιμεντένια ,σε καθίσματα - παγκάκια με την προσθήκη ξύλινων καπακιών.
δια χειρών... Kantounistas!

Beach girls  doing ...the surf dance

Όαση για όλες τις ηλικίες το Άλσος.

τα κύματα της λίμνης είναι ζωγραφιστά...


Η συμμετοχή ουσιαστική και με ευχάριστη έκπληξη λόγω της παρουσίας παιδιών ,πράγμα πολύ σημαντικό σε όλες τις δράσεις μας.

Σε αυτή την δράση είχαμε και την  βοήθεια σε μορφή προμήθειας υλικών από τις Τεχ,Υπηρεσίες του Δήμου για την οποία ευχαριστούμε και ελπίζουμε να υπάρχει και στο μέλλον όχι μόνο σε υλικά αλλά και σε συμμετοχή εργατικού δυναμικού του Δήμου καθώς σε ουσιαστικότερης συνεργασίας σε θέματα που δεν μπορούμε μόνοι μας σαν συλλογικότητα.

Tα κάναμε όλα, αυτά που είχαμε υποσχεθεί στον εαυτό μας και στους άλλους που διάβασαν για την δράση μας,αλλά που αισθανθήκαμε ότι χρειάζονταν και συνέχεια για να δέσει ,το μείγμα ,καλύτερα και έτσι αποφασίσαμε να γίνει και το Hola Γαρίτσα κόμμα 2!!!



Τα λέμε σύντομα λοιπόν ...