Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Επιτέλους ήρθε η ΄Ανοιξη και μαζί της έφερε χρώμα και χαρά.. όχι μόνο στην όμορφη φύση της Κέρκυρας αλλά και στα παιδικά προσωπάκια των μαθητών του Σχολείου Κοντοκαλιού!
Οι Καντουνίστας δέχθηκαν την πρόσκληση του δευθυντή κου Σουρτζίνου και των δασκάλων του σχολείου και με την έμπρακτη βοήθεια γονέων και παιδιών, οργάνωσαν δράση χρωματισμού και διαμόρφωσης της αυλής!
Ευχάριστη ήταν και η παρουσία και συμμετοχή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που με ιδιαίτερο μεράκι και ταλέντο ανέδειξαν μέρος του τοιχίου με όμορφες παραστάσεις του Μικρού Πρίγκηπα!

Τα παιδιά γρήγορα μαζεύτηκαν γύρω μας και με ανυπομονησία ζητούσαν χρώματα και πινέλα για να ξεκινήσουν το βάψιμο! Ο ενθουσιασμός τους και ή όρεξη για δουλειά ήταν αναπάντεχη έκπληξη!

Με την καθοδήγησή μας έβαψαν σχέδια στούς κενούς τοίχους αλλά με την δική τους φαντασία άφησαν το αποτύπωμα τους!!
Τα άβολα παγωμένα τοιχάκια μεταμορφώθηκαν σε πάγκους για κουβεντούλα και κολατσιό στο διάλειμμα!

Μέσα σε λίγες ώρες η μεταμόρφωση ήταν ορατή και τα χαρούμενα χρώματα γέμισαν το προαύλιο!
Η ευχάριστη αλλαγή γέμισε τις καρδιές όλων μας με γέλιο και ελπίδα!

Το μάθημα που πήραμε όλοι μας εκείνη τη μέρα, στο σχολείο...ήταν ότι άμα υπάρχει όρεξη, αγάπη και φαντασία...όταν υπάρχουν άνθρωποι διατεθιμένοι να δώσουν χρόνο και να κάνουν τις ιδέες τους πράξεις...τότε μπορούν να συμβούν πολλά μικρά θαύματα!!


Για τους Καντουνίστας ήταν μια από τις πιό όμορφες δράσεις πού έχουμε κάνει και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν, τον διευθυντή Κο Σπύρο Σουρτζίνο, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τον Κο Σκιαδόπουλο που πρόσφερε τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Ελπίζουμε πως κάθε μας μελλοντική δράση θα προσφέρει το ίδιο θετικό μύνημα και την ίδια αισιοδοξία που εκλάβαμε κι εμείς από αυτούς τους υπέροχους άνθρωπους του σχολείου Κοντοκαλιού!