Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Let's Do It Corfu!

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, οι Καντουνίστας πήραν μέρος στην πανελλήνια καμπάνια, Let's Do It Greece, αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν την παραλία της Σωτηριώτισσας.
 Εκτός από τα μέλη της ομάδας μας είχαμε την χαρά να δεχθούμε και την βοήθεια μελών του Εξωραιστικού Συλλόγου Κοντοκαλίου, του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, του ξενοδοχείου Τελέσιλα, φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Η παραλία βρισκόταν σε κακή κατάσταση, παραμελειμένη και γεμάτη σκουπίδια. Τα αποδυτήρια είχαν σίγουρα δει πολύ καλύτερες μέρες και ο περίγυρος ...μια ζούγκλα!


Με την συνηθισμένη μας όρεξη πέσαμε με τα μούτρα, γεμίζοντας αρχικά σακούλες με σκουπίδια, μαζεύοντας ξύλα και καλάμια για κάψιμο, κόβοντας χόρτα....
Ευτυχώς ο καιρός ήταν με το μέρος μας και η ζέστη πρόσφερε χαρά και ευκαιρία για μπανάκι και παιχνίδι στα Καντουνιστάκια μας!

Μαζί μας ήταν και το Corfuportal.gr που εκτός από φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις, έβαλαν και τα χεράκια τους και καθάρισαν κι αυτοί! Μπράβο τους!

Οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου για άλλη μια φορά πρόσφεραν τον χρόνο και την βοήθεια τους με την ίδια όρεξη που τους χαρακτηρίζει σε ότι κάνουν! Παντά έτσι παιδιά, κι ότι χρειαστείτε... εμείς μαζί σας!


Μετά από πολύ δουλειά και κούραση η παραλία άρχισε να μεταμορφώνεται και να ξαναβρίσκει την χαμένη της ομορφιά. Τα χόρτα κόπηκαν, τα ξύλα κάηκαν, τα σκουπίδια μαζεύτηκαν και τα ξεχαρβαλωμένα αποδυτήρια έγιναν και πάλι λειτουργικά, καθαρά και όμορφα.

'Ολοι όσοι είμασταν εκεί, νιώσαμε για άλλη μια φορά την ικανοποίηση που νιώθουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κάποια δράση. Δουλέψαμε σκληρά αλλά περάσαμε όμορφα, γελάσαμε όλοι μαζί, νέοι φίλοι και παλιοί....


΄Ετσι λοιπόν τελείωσε άλλη μια δράση, το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και όλοι μας αρχίσαμε να σκεφτόμαστε κιόλας την επόμενη εξόρμηση μας! Ελπίζουμε όλοι όσοι ήρθατε για πρώτη φορά να περάσατε καλά και να σας έχουμε πάλι κοντά μας!Το σίγουρο είναι ότι το μύνημα που έπρεπε να περάσει αυτή η καμπάνια αλλά και κάθε προσπάθεια μας ...πέρασε και πάλι και η παραλία της Σωτηριώτισσας έγινε ξανά φιλόξενη και καθαρή για όσους θέλουν να την απολαύσουν!