Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Καρδάκι


Στα πλαίσια της δράσης «Καθαρίζουμε Ελλάδα» οι Kantounistas αποφάσισαν να καθαρίσουν και αναδείξουν την παραλία στο Καρδάκι. Μια παραλία μέσα στην πόλη, εγκαταλειμμένη και ξεχασμένη από πολλούς. Είναι η παραλία στο τέλος της Παλαιόπολης, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, διασχίζοντας τον κήπο, εκεί όπου κάποτε έπαιρναν το μπάνιο τους οι διαμένοντες στο ΜΟΝ ΡΕΠΟ.
 Τα κλαδιά και οι καλαμιές πλέον έχουν σκεπάσει όλη την παραλία, τα σκουπίδια, τα πλαστικά μπουκάλια και οι ξηροί κορμοί που ξεβράζει η θάλασσα έχουν καλύψει ότι απέμεινε από αυτό που λέγετε παραλία. Αποφασίσαμε ότι αυτός «ο μικρός θησαυρός» πρέπει να ξαναγίνει ανθρώπινος και να ξαναδοθεί στον κόσμο της Κέρκυρας.

Με την βοήθεια του κυρίου Α. Νικομάνη και ενός φορτηγού του Δήμου, που προσφέρθηκε να μας βοηθήσει σε αυτό, κόψαμε και απομακρύναμε όλα τα κλαδιά και τις καλαμιές που σκέπαζαν την παραλία. Με κέφι, πειράγματα και ζήλο κουβαλήσαμε τους παλιούς κορμούς και τα ξερά ξύλα που ήταν σκόρπια σε όλη την παραλία. Τα α ανεβάσαμε στο δρομάκι όπου περίμενε το φορτηγό του Δήμου. Μαζέψαμε τα σκουπίδια, τα άπειρα πλαστικά μπουκάλια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κάπου εκεί υπήρχε μια παλιά βρυσούλα, χωμένη στα βάτα και τις καλαμιές. Τα κόψαμε, φάνηκε μια πανέμορφη πηγή, και τα παιδιά μας με μεράκι και ζήλο «χάραξαν» με πετρούλες το δρόμο για το νεράκι της. Και αφού μαζέψαμε ότι μπορούσαμε από ξερά χόρτα, φύκια κλπ…. Αφήσαμε πίσω μας μια πανέμορφη γραφική παραλία, έτοιμη και φιλόξενη πλέον για τους λουόμενους!!! Το φωτογραφικό υλικό «μαρτυρά» όλη την προσπάθεια, την καλή διάθεση και σαφώς το αποτέλεσμα !!!!!